Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mascarpone, tvaroh, rum a nakonec vše lehce promícháme s ušlehanou šlehačkou
Do mísy dáme jeden kelímek sladké smetany, jeden kelímek zakysané smetany a dvě pomazánková másla bez
Smetanu vyšleháme do pěny a smícháme s Mascarpone a cukrem dle chuti. Připravíme si uvařenou silnou černou
Troubu předehřejeme na 180 °C a formu vyložíme pečícím papírem. Bílky oddělíme od žloutků. Do bílků dáme
Nejdříve si uvaříme kávu a přidáme rum. Smetanu si vyšleháme dotuha a máslo smícháme s cukrem. Poté obě
Uvařenou kávu smícháme s likérem Amaretto. Poté vyšleháme žloutky s cukrem ve vodní lázni. Smetanu vyšleháme
Máslo s cukrem, ztužovačem, jednou lžící whisky a smetanou vyšlehat do husta (pomužte si utěrkou, nebo
Nachystejte si kulatou formu o průměru 24 cm. Na pečící papír si obkreslete dno kulaté formy, vystřihněte
Jablka nakrájíme nadrobno a v hrnci je s 1 hrnkem vody a 2-3 lžícemi cukru vaříme do změknutí 15-20 minut
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Šlehačku vyšleháme s mascarpone, cukrem a vanilkovým extraktem
Nejprve vyšleháme tuhý sníh z bílků. Déle zbylé žloutky utřeme v míse s cukrem, poté do směsi vmícháme