Prémiový obsah
★★★★
6.8K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Do vlažné vody s trochou mouky přidáme droždí a směs necháme asi 5 minut kynout. Potom kvásek vlijeme
Všechny suroviny smícháme buď na vále, nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší
Do misky odvážíme 250 g bezlepkové mouky na chléb, spojí v těsto, vyklopíme do nádoby, ve které budeme chléb
Příprava zápary: Smíchejte a ihned přikryjte fólií, aby se voda neodpařovala, už tak to jde míchat ztuha
Připravte si kvasek: Nalijte do misky trochu vlažné vody, přidejte ličku cukru, rozdrobte droždi a nechte
Ve velké míse smíchejte 500 g mouky, 2 lžičky soli a 7 g droždí. Uprostřed udělejte důlek, přidejte 3
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Pod čistou utěrkou necháme 2-3 hodiny kynout. Pak z něj
Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu, přidáme sůl, vločky, kmín, přisypeme obě mouky, cukr a rozdrobíme