Prémiový obsah
★★★★
8.8K čtenářů
3 h
Kuchař Berda
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Listové těsto si vyválíme a přendáme do formy, kterou jsme si vymazali máslem. Vejce smícháme s cukrem
Do sklenice dáme na dno několik kostek ledu, na ně nalijeme vodku, džus z černého rybízu a zastříkneme
Do přeseté mouky zamícháme vlažné mléko, v kterém jsme rozmíchali cukr s droždím. Potom přidáme rozpuštěný
Mouku s moučkovým cukrem prosejeme na vál, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které
Do mísy robotu s hnětacím hákem nasypeme obě mouky, kypřící prášek, sušené droždí, slunečnicová semínka
Všechno smíchejte a nechte vzejít 8-12 hodin. Kvas by se měl minimálně zdvojnásobit. Poté si nechte cca
Očištěnou hlavu a kolena předvaříme , pak přidáme vše a uvaříme do poloměkka. Zvlášť do měkka uvaříme
Do pečící mísy vlijeme vlažné mléko s vodou, octem a olejem. Nasypeme všechny tři druhy mouky, přidáme
Na kvásek v míse smícháme špetku sušeného droždí, teplou vodu, celozrnnou žitnou mouku a uděláme hladké
Máslo a vodu rozehřejme. Sirup dáme do mísy, kvasnice do něj nadrobíme a mícháme až se rozpustí. Přidáme
Vejce na korpus smícháme v hluboké míse a poté těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme dozlatova
Na korpus rozdrtíme sušenky, smícháme s máslem a mandlemi. Směs namačkáme do máslem vymazané formy. Odložíme