Skvrny od ovoce zlehka potíráme vodou z vařených bílých fazolí a potom je namočíme do podmáslí a citronové šťávy.
Chobotnici nejdříve předvaříme alespoň 30 minut v osolené Pokud je chobotnice velká, doba varu se může prodloužit
Chobotnici vykucháme jednoduchým způsobem - obrátíme Pak přidáme nakrájenou chobotnici a restujeme pár minut
Chobotnice nakrájíme na kousky, cibuli, rajčata, česnek rozehřejeme olej, přidáme cibuli, zpěníme a vložíme chobotnici
Chobotnici nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka oregáno a pomalu dusíme, až jsou kousky chobotnice
Chobotnice omyjeme studenou vodou a osušíme. Takto připravené chobotnice grilujeme několik minut
Chobotnice omyjeme studenou vodou a osušíme. Takto připravené chobotnice grilujeme několik minut
Chobotnice omyjeme studenou vodou a osušíme. Takto připravené chobotnice grilujeme několik minut
Vykuchanou a očištěnou chobotnici dáme do hrnce s vodou mísy, přidáme petržel nasekanou najemno, přidáme chobotnici
Česnek si nasekáme najemno, poté suroviny dáme do uzavíratelné lahvičky. Důkladně protřepeme a promícháme
Okurky si nakrájíme na kousky, cibuli na čtvrtky a plátky, papriky na větší kousky a dáme do misky. Posypeme
Kuře omyjeme, naporcujeme na menší kousky, vložíme do většího hrncem zalijeme vodou, přidáme cibuli,
Cibulku a česnek nakrájíme na plátky, rajčata si omyjeme a též nakrájíme. Cibulku a česnek si orestujeme