Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Do šejkru naplněného ledem nalijeme všechny ingredience a protřepeme. Přes sítko slijeme do koktejlky
Na led v šejkru nalijeme předepsané suroviny. Protřepeme a servírujeme v koktejlové sklence.
Do šejkru naplněného ledem nalijeme sirup s džusy a protřepeme. Přes sítko přecedíme do tumbleru a doplníme
Uvedené suroviny promícháme v šejkru a slijeme do tumbleru s ledem.
V šejkru protřepeme s ledem předepsané ingredience a slijeme do tumbleru. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče
Do velké sklenice vložíme 4 kostky ledu, přidáme sirupy, citronovou šťávu a dolijeme colou. Vložíme brčko
Pomerančový džus, citronovou šťávu a Angosturu protřepeme s několika kostkami ledu v šejkru. Přes sítko
V šejkru s ledem promícháme předepsané suroviny a slijeme do koktejlové sklenice.
Sáčky s čajem přelijeme vroucí vodou, přikryjeme a necháme 10 minut odstát. Pak sáčky vytáhneme, přilijeme
Z této jedné várky budeme mít cca 660 ml rybízové marmelády
Příprava knedlíků: V míse utřeme máslo se žloutky, přidáme tvaroh, osolíme a střídavě přidáváme mléko
Vodu, cukr a skořici povaříme asi 2 minuty, necháme vychladnout. Očištěný rybíz promícháme s oloupanými