8.5K čtenářů
20 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Limetku nakrájíme na kostičky a vložíme do sklenice. Přidáme lístky máty a cukr. Stlačíme ke dnu sklenice
Do limonádového poháru vložíme malinový kompot, malinový
Limetku omyjeme a nakrájíme na plátky. Lístky máty propláchneme pod tekoucí vodou. Připravíme si vyšší
Led rozdrtíme a dáme do sklenic. Přidáme půlku nakrájené limetky, přisypeme cukr a kousky melounu. Přidáme
Limetku nakrájíme na kostičky a vložíme do sklenice. Přidáme lístky máty a cukr. Stlačíme ke dnu sklenice
Omytou limetu rozkrájíme na čtvrtky a dáme ji na dno vyšší sklenice. Zasypeme cukrem a pomocí dřevěné
Na přípravu nápoje si nachystáme velký džbán a objemu alespoň 1,5 litru. Limetky nakrájíme na kousky,
Do sklenice vložíme nakrájenou limetku, pomeranč, mátu, třtinový cukr a rozmačkáme. Po okraj sklenice
Dvě limety a jeden citron pokrájíme na kousky, vhodíme do džbánu, přidáme většinu máty, cukr a rozmačkáme
Na dno sklenice dáme 2 lžičky třtinového cukru. Přidáme jeden panák rumu. Zalijeme sodou a nakonec přidáme
Limetku nakrájíme na kostičky a vložíme do sklenice. Přidáme lístky máty a cukr. Stlačíme ke dnu sklenice