2.2K čtenářů
10 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Limetky omyjte a kůru nastrouhejte na jemném struhadle. Vymačkejte šťávu z citronů, limetek a pomeranče
Nakonec přidáme lístky máty, kousky limetky a dle potřeby
Na dno sklenice dáme lžíci sirupu. Přidáme omyté ovoce a led. Zakápneme limetkovou šťávou a zalijeme
Ostružiny očistíme, opereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Ostružiny vložíme do hrnce, promícháme
Ostružiny očistíme, přibereme a odšťavníme. V silnostěnná u kastrolu promícháme šťávu z ostružin s citrónovou
Náplň je sice nepečená a sušenky by se taky péct nemusely, ale mě to takhle chutná víc. Proto si rozpal
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, s cukry a olejem. Poté přidáme mléko a vejce, ze kterých jsme
Před přípravou zavařeniny ostružiny pečlivě obereme od stopek a zbavíme lístků a nečistot. To nejlépe
Ostružiny bez podlití vodou rozvaříme a propasírujeme. Takto získaný protlak odvážíme. Na 1 kg protlaku
Ostružiny opláchneme opatrně pod tekoucí vodou, necháme dobře okapat. Pak je propasírujeme přes cedník