Prémiový obsah
★★★
9.9K čtenářů
15 m
Kuchař Berda
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
V malém hrnci rozehřejeme mléko a přidáme do něj nalámanou čokoládu. Přidáme dřeň z vanilky a koření.
Griotku nalijeme do skleničky a zalijeme horkou vodou Horký nápoj zdobíme plátkem citronu.
Borovicové špičky dobře propláchneme, vložíme do větší nádoby se širokým hrdlem a zalijeme lakoholem,
Zahřejeme si mléko, smetanu, přidáme čokoládu, koření a necháme dojít téměř k varu, poté odstavíme. Podle
Do šejkru nalijeme rum, vodku, mléko, citrónovou šťávu a přidáme cukr a led. Pořádně promícháme a nápoj
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme spolu se smetanou a asi 6 lžičkami mléka do misky. Zahříváme, dokud
Do vína vymačkáme šťávu z citronu. Přidáme hřebíčky, skořici, pískový a vanilkový cukr a rum. Zahřejeme
Ještě horký nápoj můžeme podle chuti osladit medem