20.9K čtenářů
15 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí. Přidáme ostatní přísady a vše
Pak přidáme ocet, jablečnou šťávu, cukr, chilli koření Tato marináda je vhodná k drůbežímu masu a vynikající
Chilli smícháme s mletou paprikou, solí a pepřem. Do marinády naložíme alespoň na 1 den kuřecí kousky
Křídla omyjeme a osušíme dáme do mísy a přidáme kožení. Promícháme a zakápneme olejem. Nakonec přidáme
Ochutíme mírně cukrem, chilli kořením, Tabascem, mírně
Příprava marinády: Rajčatovou šťávu s prolisovaným smícháme v misce, přidáme olej, sójovou omáčku, cukr, chilli
Misce smícháme olej, šťávu, chilli, česnek, pepř a