Prémiový obsah
★★★
13.2K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Když se polijeme pivem a skvrnu ihned po polití vyčistíme savým hadříkem, neměly by zůstat žádné skvrny.
Pokud ano, vyčistíme je nejlépe teplou vodou.
Z citronu vymačkejte šťávu do skleněné nebo keramické mísy a pak z něj odkrojte asi polovinu kůry, ale
Z jednotlivých kotlet odstraníme přebytečný tuk a po obou stranách je přetřeme rozpůleným citronem. Česnek
solí a touto směsí potřeme očištěný a opláchnutý jehněčí Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 60 minut, Během pečení
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na centimetrové plátky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na silnější
Jehněčí maso důkladně omyjeme a přendáme do zapékací Jehněčí maso podáváme se špenátem a bramborovými noky
Maso vložíme do zapékací mísy. Chilli a sůl smícháme s olejem a touto směsí potřeme maso. Podlijeme hrnek
Uděláme si marinádu z oleje, soli, pepře, česneku, rozmarýnu, oregana a šťávy a žebírka naložíme alespoň
Při pečení je přeléváme mastnou šťávou a podléváme feferonku, česnek a petrželku, zalijeme šťávou z pečeného
Hotová jablka ozdobíme lžičkou brusinek a podáváme,
V hrníčku si smícháme citronovou kůru a šťávu, majoránku, sůl a pepř. Maso si očistíme a prošpikujeme