Prémiový obsah ★★★ 12.8K čtenářů Přidat komentář

Pečené jehněčí koleno na červeném víně

2 h 30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Pečené jehněčí koleno na červeném víně

  1. Začneme nejprve masem, které omyjeme, očistíme a důkladně odblaníme. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Cibulovými kolečky vysteleme olejem vytřený pekáč nebo zapékací mísu a přidáme ještě 5 oloupaných celých stroužků česneku, které jsme jen lehce rozmáčkli nožem. Zbytek česneku prolisujeme a smícháme se solí.
  3. Do pekáče na cibuli vložíme maso, potřeme česnekem smíchaným se solí a posypeme jemně nasekaným rozmarýnem. Slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme na maso.
  4. Trouby vyhřejeme na 240 °C a pekáč s masem (otevřený) do ní dáme asi na 25 minut. Poté vytáhneme, podlijeme vínem a vodou, teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě asi hodinu a půl, tentokrát již přikryté.
  5. Můžeme podávat s různě upravenými bramborami nebo grilovanou zeleninou.
  • 4 jehněčí koleno
  • 200 g slanina (špeku)
  • 4 cibule
  • 8 stroužek česnek
  • 1 lžíce olej
  • několik snítka rozmarýn
  • 200 ml voda
  • 400 ml červené víno
  • sůl

Aby sýr nevytékal

Aby sýr při smažení nevytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.

Jehněčí pečeně na červeném víně
809
Redakce Recepty.eu
★★★

Jehněčí pečeně na červeném víně

omyté nasolené maso, zasypeme zeleninou a zalijeme vínem

Velikonoční jehněčí koleno na rozmarýnu s pečeným bramborem
109
anet.ruzicka

Velikonoční jehněčí koleno na rozmarýnu s pečeným bramborem

Zalijeme bílým vínem a olivovým olejem (kolínka by Jehněčí kolínko podáváme s bramborami a omáčkou.

Jehněčí koleno se smetanovými bramborami
157
nikolka

Jehněčí koleno se smetanovými bramborami

Poté vytáhneme, podlijeme vínem a vodou, teplotu snížíme

Velikonoční jehněčí koleno na rozmarýnu
218
redakceTerka

Velikonoční jehněčí koleno na rozmarýnu

K hotovým kolenům si připravíme špenát.

Pečené jehněčí kolínko na víně s rozmarýnem
325
nikolka
★★★

Pečené jehněčí kolínko na víně s rozmarýnem

Podlijeme vínem a přidáme několik snítek ropzmarýnu

Pečený králík na víně s červeným zelím
351
anet.ruzicka

Pečený králík na víně s červeným zelím

nakrájenou cibuli, slaninu, kousek másla a přilijeme bílé víno Pečeného králíka podáváme s dušeným červeným zelím,

Vepřová krkovička pečená na červeném víně
18.2K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Vepřová krkovička pečená na červeném víně

Povařenou směsí z vína zalijeme krkovičku v pekáčku Během pečení můžeme podle potřeby podlít vodou nebo

Silvestrovské pečené koleno
27
anet.ruzicka

Silvestrovské pečené koleno

Vepřové koleno prošpikujeme česnekem, osolíme a vložíme Po upečení necháme koleno vychladnout.

Pečené koleno na zelenině
561
anet.ruzicka

Pečené koleno na zelenině

Kolena v masitější části nařízneme podél kosti. Během pečení kolena poléváme výpekem, případně podlijeme

Pečené prázdninové koleno
181
kucharfilip
★★★

Pečené prázdninové koleno

Osolíme, vložíme koleno, které posypeme drceným kmínem

Pečená vepřová kolena
1.4K
kucharfilip
★★★

Pečená vepřová kolena

Mezitím kůži na vepřovém kolenu nakrojte tak, aby řezy Nyní sundejte pokličku, zvyšte teplotu pečení na 200

Pečená vepřová kolena
2.1K
kucharfilip
★★★★

Pečená vepřová kolena

Kolena ostrým nožem nařízněte a obkružte u kosti. Během pečení otáčejte, podlévejte vodou a přelévejte