Prémiový obsah
★★★
19K čtenářů
1 h 15 m
Kuchař Berda
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Zeleninu uvaříme ve slané vodě doměkka, položíme na talíř, posypeme nivou a na chvíli přiklopíme, aby
Lístky bazalky opereme ve studené tekoucí vodě a necháme
Žebírka si osolíme, opepříme, pokapeme olejem, potřeme česnekem, přidáme tymián a hodinku necháme odpočinout
Maso se marinuje cca 10 hodin. Jednou až dvakrát maso v míse promíchejte.
Pak přidáme na kostky nakrájené maso, opečeme, zalijeme Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme
Maso očistíme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme
Olivový olej rozpálíme v hrnci, maso důkladně opečeme Zalijeme zeleninovým základem, krátce povaříme a vložíme jehněčí
Maso rozsekáme na kousky, opláchneme a osmažíme na Když je maso téměř měkké, vmícháme houby nakrájené
Jehněčí maso nasekáme na kousky, orestujeme dorůžova Při dušení maso občas zamícháme a podléváme trochou
Maso z vykostěné jehněčí kýty zbavené loje nakrájíme velké, aby se do nich dalo zabalit několik kousků masa
Kuřecí maso důkladně omyjeme, očistíme a nakrájíme a přidáme maso.