Prémiový obsah
★★★
19K čtenářů
3 h
Kuchař Berda
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Česnek prolisujeme, smícháme se solí a vetřeme do masa, dáme do vyššího pekáče, polijeme troškou oleje
Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, odblaníme. Ostrým nožem uděláme do kýty zářezy a protkneme ji
Maso osolíme, opepříme a osmažíme na másle. Podlijeme je trochou vody a pečeme zakryté v mírně vyhřáté
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu spařenou rýži, osolíme a dusíme, až maso, rýže i zelenina
Maso si osolíme, opepříme, potřeme česnekem a olejem. Dáme do pekáče, podlijeme vínem a vývarem, přidáme
Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a podáváme přelité Jehněčí by nemělo vystydnout a mělo by se podávat vždy
Kýtu omyjeme a osušíme. Ostrým špičatým nožem odkrojíme na obou stranách kýty
Maso očistíme, osolíme a opepříme. Poklademe část rozmarýnu a část rozdrtíme s česnekem, olejem a hořčicí
Očištěnou kýtu protkneme slaninou. Když je kýta měkká, vyjmeme ji ze šťávy, šťávu zalijeme