Prémiový obsah ★★★ 7.6K čtenářů Přidat komentář

Španělští ptáčci

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Španělští ptáčci

  1. Plátky masa přikryjeme kuchyňskou fólií, aby se při naklepávání nerozpadly. Pak je osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  2. Na rozklepané maso rozložíme slaninu, čtvrtky vejce natvrdo, půlku okurky a šunku. Ptáčky svážeme provázkem nebo kuchyňskou nití.
  3. V kastrolu rozehřejeme sádlo a maso osmahneme ze všech stran. Vyndáme je, dáme stranou a na tuku opečeme cibuli se slaninou. Přidáme lžičku hořčice, lehce osmahneme a zalijeme částí masového vývaru. Vrátím ptáčky a dusíme.
  4. Do kastrolu přidáme bobkový list, a dusíme asi hodinu pod pokličkou doměkka. Maso vyndáme a šťávu zahustíme jíškou z másla a mouky. Povaříme 10 minu a necháme trochu vychladnout. Poté ptáčka zbavíme nitě a můžeme podávat.
  5. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
  • 4 ks plátkek hovězí maso (zadní)
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 150 g slanina (anglická)
  • 2 ks vejce (natvrdo)
  • 150 g šunka
  • 2 ks okurky (kyselé, zavařené)
  • máslo
  • cibule
  • vývar (hovězí)
  • bobkový list
  • mouka (hladká)

Skvrny od trávy

Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.

Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.

Potřeme jím látku, necháme působit.

Pak je teprve vypereme.

Španělský ptáček
1.7K
nikolka
★★★★

Španělský ptáček

Plátky masa naklepeme, na okraji malinko nařízneme, aby se nekroutily a osolíme. Každý plátek potřeme

Španělské ptáčky
80.1K
2
Kuchař Berda
★★★★★

Španělské ptáčky

Plátky masa naklepeme, na okraji malinko nařízneme, aby se nekroutily a osolíme. Každý plátek potřeme

Španělský vepřový ptáček
548
anet.ruzicka
★★★

Španělský vepřový ptáček

Pak opečeme ptáčky z každé strany, zalejeme horkou Jakmile je maso měkké vyjmeme z výpeku ptáčky.

Hovězí španělský ptáček
1.3K
jardagurman
★★★

Hovězí španělský ptáček

Vrátím ptáčky a dusíme. Poté ptáčka zbavíme nitě a můžeme podávat.

Hovězí španělští ptáčci
614
nikolka
★★★

Hovězí španělští ptáčci

Vrátím ptáčky a dusíme. Poté ptáčka zbavíme nitě a můžeme podávat.

Španělští ptáčci se slaninou
995
Redakce Recepty.eu
★★★★

Španělští ptáčci se slaninou

Hovězí plátky naklepeme, posolíme, okořeníme černým kořením. Na ně dáme čtvrtky vajec uvařených natvrdo

Španělské ptáčky s vlašskými ořechy
12.9K
Kuchař Berda

Španělské ptáčky s vlašskými ořechy

Maso propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Poté ho nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme,

Klasický španělský ptáček s rýží
3.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Klasický španělský ptáček s rýží

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Nasolíme, opepříme a potřeme lžičkou hořčice. Příprava náplně:

Španělské ptáčky se šťouchaným bramborem
1.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Španělští ptáčci se šťouchaným bramborem

V hrnci na sádle ptáčky opečeme, vyjmeme je na talíř Ptáčky vyjmeme, odstraníme provázky, vývar dochutíme

Španělský ptáček se zeleninovou rýží
948
Redakce Recepty.eu
★★★

Španělský ptáček se zeleninovou rýží

Poté vložíme ptáčky, které zalijeme vodou, aby byly Dusíme asi 90 minut doměkka.Hotové ptáčky vyjmeme šťávu

Telecí závity - španělští ptáčci
1.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Telecí závity - španělští ptáčci

Telecí řízky odblaníme, naklepeme, osolíme, okořeníme, na každý dáme čtvrtinu vejce na tvrdo, proužek

Španělské ptáčky z hovězí kýty
1.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Španělské ptáčky z hovězí kýty

V hrnci na sádle ptáčky opečeme, vyjmeme je na talíř Ptáčky vyjmeme odstraníme provázky, vývar dochutím,