Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.
Očištěné zdravé houby vložíme do hrnce, osolíme, přidáme kmín, podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou
Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a nakrájené hřiby, dochutíme
Hřiby očistíme, nakrájíme na 1 cm plátky, osolíme, obalíme v trojobalu a osmažíme na tuku. Vhodné podávat
Houby očistíme a omyjeme. Poté nasolíme a dáme bokem. Nachystáme si tři talíře. Do prvního dáme mouku
Připravíme si zavařovací sklenice. Do každé z nich vložíme 1 bobkový list, 1 celý pepř, kolečko mrkve
V kastrolku rozehřejeme máslo a osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme rýži, osolíme, nepřímé
Očištěné houby povaříme asi 5 minut ve slané vodě, poté je zcedíme a propláchneme. Na másle osmahneme
Houby očistíme, opláchneme a nakrájíme asi na centimetr široké plátky. Nachystáme si ingredience na trojobal
Houby omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Poté je povaříme asi 5 minut v osolené vodě. Zcedíme a
Pak přidáme do ni na másle udušené,nakrájené hříbky nebo suché hříbky v mléce povařené a usekané a polévku