Prémiový obsah
★★★
17.4K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Skvrny od smůly nejlépe odstraníme odlakovačem na nehty a nebo je potíráme hadříkem namočeným v benzínu.
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme houby, okořeníme, zalijeme vývarem a dusíme asi čtvrt hodiny. Zahustíme
Nakrájený chléb na kostičky necháme vysušit na plechu. Poté zalijeme mlékem a přidáme všechno koření
, z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce smícháme do omáčky Zapékací misky si vymažeme máslem a nalijeme do ní omáčku
metličkou a za stálého míchání uvaříme hladkou hustou omáčku , promícháme se 3 žloutky a vmícháme do vychladlé omáčky
Čerstvé hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou a v troše osolené vody plátky
Brambory uvaříme do poloměkka, přidáme kyselé mléko se zakvedlanou moukou a na másle podušené houby.
Hřiby očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.