Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte.
Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
Omáčku necháme odpočívat na sporáku, dokud nedoděláme kapra Kapr po židovsku nejlépe chutná s bramborovou kaší.
Porce kapra očistíme, osušíme, pokapeme citrónovou
Přidáme osoleného a opepřeného kapra. Až je kapr hotový tak ho vytáhneme z pánve, doděláme
Kapra očistíme, omyjeme, osušíme a naporcujeme. Do této směsi kapra naložíme a dáme do chladu odležet
Filety nakrájme na porce, osolíme, opepříme a dáme do pekáčku. Přidáme kmín, máslo a pár rajčat. Pečeme
Očištěného kapra rozděleného na porce osolíme a potřeme Kapra podusíme doměkka, ze šťávy vyjmeme citrón a kapra
Očištěné porce kapra osolíme, opepříme, pokapeme pivem zalijeme dalším pivem, přidáme citrónovou kůru a kapra