6.4K čtenářů
1 h 20 m
Kuchař Berda
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Očištěnou kachnu osolíme, posypeme kmínem a za stálého Potom kachnu rozporcujeme.
Kachnu potřeme uvnitř i na povrchu česnekem utřeným polovině vaření přidáme k rýži hráček, rozporcovanou kachnu
Česnek utřeme se solí a potřeme jím uvnitř i na povrchu kachnu.
Kachnu necháme rozmrznout a opláchneme ji ve studené Upečenou kachnu podáváme s houskovými knedlíky a dušeným
Kachnu omyjeme a osušte papírovou utěrkou. a přelijeme výpekem z kachny.
Zevnitř kachny odstraňte tuk a případné vnitřnosti, část prsíček propíchejte špejlí, aby tuk mohl při pečení
Kachnu důkladně omyjeme a osušíme. a potíráme kachnu během pečení (alespoň 2krát).
Kachnu omyjeme, osušíme. Během pečení několikrát polejeme vypečenou šťávou.
Během pečení občas přeléváme vypečenou štávou a podle špetku muškátového květu, sůl a oloupaný prolisovaný česnek