Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Mouku, kypřící prášek, podmáslí, dýni, česnek, koření, cibulku a natrhané maso promícháme v míse. Osolíme
Banány zbavíme slupky. Neměli by být úplně zralé. Nakrájíme je na čtvrtky. Z citronů vymačkáme šťávu
Nejdříve připravíme pohankovou kaši, tu trošku schladíme. Vmícháme do ní rozšlehaná vejce. Připravíme
Hlívu nakrájíme a pomeleme na masovém mlýnku. Stejně pomeleme i nakrájený rohlík namočený do mléka. Na
Uvaříme pohankovou kaši, kterou ochladíme asi na 60 °C, přidáme rozšlehaná vejce a dobře promísíme. Rozhrneme
Na pánvi opečeme chleba a topinky potřeme česnekem. Do ohřátého piva vmícháme nastrouhaný sýr, mouku,
Očištěný květák povaříme, poloměkký scedíme a nadrobno usekáme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně
Cuketu oloupeme a omyjeme. Nakrájíme na asi 0,5 cm silná kolečka. Na mělký talíř si dáme rozšlehané vejce
Na vále nastrouháme olomoucké tvarůžky na hrubším struhadle, brambory na jemném. Přidáme měkký tvaroh
Kapustu očistíme, uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka, scedíme, vymačkáme a nasekáme na nudličky
Mezi dva plátky toastového chleba vložíme kolečko lančmítu, překrojíme na poloviny, můžeme spíchnout