4.1K čtenářů
55 m
Kuchař Berda
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Těstíčko vytvoříme smícháním všech surovin. Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme je do těstíčka
Kuřecí prsa opláchneme, lehce opepříme a obalíme v Na rozpáleném tuku nebo oleji a na mírném ohni řízky
Strouhanku smícháme s nastrouhaným parmazánem. Kedlubny nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme. Plátky
Z těsta uděláme osm tenkých řízků, které namáčíme v těstíčku, připraveném smícháním půlky vejce, 3 lžic
Potom je namočíme v těstíčku, připraveném z rozšlehaných Řízky podáváme s opékanými nebo vařenými bramborami
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, potřeme Obalené řízky namáčíme do sněhového těstíčka a osmažíme
Z mouky, vajec a mléka vyšleháme husté těstíčko, přidáme Šunku obalujeme v těstíčku a v rozehřátém oleji osmažíme
Příprava řízku: Maso očistíme a naklepeme. Odpočaté maso obalíme v těstíčku a smažíme na oleji