Prémiový obsah
★★★
7.7K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé řízečky Řízečky servírujeme se směsí rýže a cizrny a zdobíme
Krůtí maso omyjeme a nakájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme řízečky z obou stran
Omytý chřest uvaříme na páře. Do majolky přidáme najemno nasekané okurky, kapary, šalotky. Ochutíme solí
Celer nakrájíme na centimetrové plátky a asi 5 minut povaříme v malém množství vody. Vychladlý celer
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, omyjeme, osolíme a obalíme v mouce, vajíčku a nakonece v Cornflakes
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme slabounce rozmačkaným
Vybereme větší brambory a důkladně je opláchneme. Každou z nich nakrájíme na plátky zhruba půl centimetru
Květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka. Květák poté zcedíme rozmačkáme vidličkou
Plátky si asi půl hodiny povaříme ve vývaru, poté necháme okapat. Sýr smícháme s majonézou, přidáme eidam
Maso naklepeme, osolíme a okořeníme, pokapeme olejem, proložíme kolečky cibule, slaniny, papriky. Vše
Hotový chřest dáme na talíř a přelijeme domácí tatarkou
Smažené žampiony podáváme s bramborama a tatarkou.