Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Kachnu omyjeme, očistíme a osušíme. Kachnu dáme do pekáče, celou potřeme medem, podlijeme
Kachnu důkladně omyjeme a nasolíme. v misce si připravíme Celou kachnu potřeme zvenku i zevnitř.
V misce smícháme sojovou omáčku, bílé víno a med. Kachnu potřeme zbylým medem.
Kachnu zbavíme přebytečné kůže a omyjeme. Dáme do pekáčku, důkladně osolíme, opepříme, potřeme medem
pečení pekáč odklopte, do malého hrnečku si přelijte med a pomocí mašlovačky kachnu potřete; k medu můžete
Kachnu omyjeme, osušíme, odřízneme přebytečný tuk u Sůl vetřeme i do břišní dutiny, pak kachnu okmínujeme
Poté v hrnku smícháme prolisovaný česnek s olejem a medem Kachnu osolíme a opepříme.
Očištěnou kachnu zevnitř nasolíme a zvenku natřeme směsí umíchanou ze sojové omáčky, medu, zázvoru a poloviny
Kachnu potřeme směsí z tymiánu, zázvoru, sójové omáčky Dvě lžíce vypečené šťávy smícháme s medem, touto směsí
Za další hodinu je kachna skoro měkká, přidáme med Upečenou kachnu na medu vyjmeme a nakrájíme na porce
Plátky chleba si nakrájíme na libovolně velké stejné kousky, maso na menší a chutney promícháme s calvadosem
Kachnu uvaříme téměř do měkka v osolené vařící vodě Po hodině tuto směs dáme na rozpálený tuk z kachny