Prémiový obsah
★★★
26.8K čtenářů
2 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Kuřata rozčtvrtíme a podusíme do zlatova na másle. Kuře vytáhneme a do omáčky přidáme jemně nasekanou
Poté přidáme omyté, očištěné a na drobno nakrájené houby
Naklepané řízky opečeme na sádle. Přidáme pokrájenou cibulku a společně osmažíme. Potom okořením kmínem
Očištěné houby nakrájíme na kostičky a oloupané kedlubny pánvi rozpustíme sádlo, na něm orestujte kedlubny a houby
Kuřecí stehna omyjeme a orestujeme je ze všech stran na olivovém oleji. Maso dáme stranou. Dolejeme olej
Na oleji si orestujeme cibulku a slaninu, přidáme fazolky, prolisovaný česnek a trochu vody. Dusíme asi
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, poprášíme moukou, vložíme na rozehřátý tuk a zlehka je opečeme po obou