Prémiový obsah
★★★
3.2K čtenářů
5 m
Patrik Kőlbl
Po zpracování těsta můžete pro lesklý chléb potřít těsto olivovým olejem
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Do domácí pekárny dáme nejprve mléko, olej, vejce. Nahoru nasypeme bezlepkovou mouku, ve které jsmepromíchali
Viz úvod této stránky. Těsně před pečením jej potřete olivovým olejem, aby se leskl. Peču na programu
Do mísy dáme listy rozmarýny roztlučené v hmoždíři, rozmačkaný česnek, olivový olej, nastrouhanou kůru
Maso nakrájíme na kousky a osolíme. Poté posypeme oblíbeným kořením a osmahneme na pánvi s rozpáleným
Syrové krevety oloupejte, zbavte hlavy a střívek. Nahrubo nakrájenou šalotku dejte do rozpáleného rendlíku
Do misky odvážíme 250 g bezlepkové mouky na chléb, spojí v těsto, vyklopíme do nádoby, ve které budeme chléb
Chléb necháme nakynout v ošatce alespoň do ¾ ošatky Hotový chléb po vytažení potřeme zlehka vodou a necháme