Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Smíchejte cukry, margarín, mouku, vejce, sůl a promíchejte. Rukama vypracujte hladké těsto. Na pracovní
Příprava korpusu: Dno dortové formy o ∅ 24 cm vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem a vysypeme
Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny a zašleháme pistáciovou
Přidáme vanilkový extrakt, dvě lžíce pistáciového másla , nasekané pistáciové oříšky a promícháme dohladka.
Nejdříve musíme nasekat nebo umlet pistácie na drobno. Máslo vyšleháme s cukrem. Poté důkladně zašleháme
Vodu si svaříme s 300 g cukru, přidáme barvivo a povaříme asi čtvrt hodiny. Bílky ušleháme se zbytkem
Ve 150 ml vody rozmícháme mléko a přivedeme k varu. Přidáme nasekané pistácie, mandle, cukr, med, a ještě