Prémiový obsah
★★★
5.1K čtenářů
55 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Příprava korpusu: Olej, cukr a žlouky utřeme do pěny. Přidáme lžíci rumu a ještě zamícháme. Mouku smísíme
V míse ušleháme vejce a cukr. Přidáme horkou vodu a šleháme do zhoustnutí, poté opatrně vmícháme mouku
Ze smetany vyšleháme šlehačku a spojíme s ricottou a smetanovým sýrem, osladíme cukrem a medem. Na velký
V míse smícháme mleté mandle, strouhaný kokos, třtinový cukr, kakaový prášek a jedlou sodu. Přidáme žloutky
Do mísy prosejme mouku a uprostřed uděláme důlek, kde smícháme droždí s trochou mléka a lžičkou cukru
Z másla, mouky, cukru a žloutků vypracujeme těsto: necháme odpočinout 2 hodiny v lednici. Těsto vyválíme
Máslo si utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu, přidáme mouku, prášek do pečiva
Troubu si rozehřejeme na 180°C. Cukr, vejce a máslo vyšleháme do hladké pěny, přidáme jogurt, mouku s