Prémiový obsah
★★★
8.7K čtenářů
30 m
Kuchař Berda
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Mrkev očistíme, nakrájíme na menší kousky. V hrnci přivedeme k varu 150 ml vody s agávovým sirupem, lžičkou
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem. Vyšleháme bílky do pěny a zapracujeme do žloutků s cukrem
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. V míse smícháme mléko, vejce a sůl. Bokem v trošce mléka rozmícháme
Ovesné vločky rozdělíme na 2 poloviny. 1 polovinu rozemeleme a obě smícháme dohromady s práškem do pečiva
Do mísy nalijeme teplé mléko, přidáme mouku, sůl, cukr, vejce a vločky a důkladné promícháme. Na závěr
Vločky si namočíme na ½ hodiny do mléka. Jablka si oloupeme a nastrouháme. Do vloček přidáme ostatní