Prémiový obsah
★★★
4.5K čtenářů
15 m
Kuchař Berda
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Švestky vypeckujeme a rozkrojíme na půl. Usušíme - pozor švestky mají vláčnou dužinu, proto
Vypeckované propařené sušené švestky pak na kuřecí kolečka nakrájenou cibuli a tou pak poklademe ještě švestky
Sušené švestky opláchneme, necháme v cední- ku okapat Po zchladnutí švestky vypeckujeme.
Švestky a nakrájený pórek povaříme asi 5 minut. naplníme směsí z vinné klobásy a na ni poklademe švestky
Přidáme do ní oprané,uvařené a prolisované švestky.
Na připravené řízky položíme plátek slaniny, 2 sušené švestky, svineme a spíchneme párátkem nebo můžeme
Sušené švestky nakrájíme na tenké proužky. promícháme kopřivové listy s nasekanými cibulkami a švestkami
máslo, a ještě minutku prohřejeme, nakonec přidáme švestky