Prémiový obsah
★★★
5.7K čtenářů
25 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Poté přidáme vanilkový cukr, ořechy a vejce. formičky, ale jen tak aby uprostřed zůstal důlek na krém
Nakonec ozdobíme krémem. Příprava krému: Vyšleháme mascarpone se smetanou, vanilkovým
na plát, krájíme na trojúhelníky, které pokryjeme krémem
Rozpuštěné máslo smícháme s moukou, citronovou kůrou a špetkou soli. Přidáme cukr, vejce, mléko a zapracujeme
V mléce rozšleháme 2 lžíce cukru, vanilkový pudink Noky rozdělíme do misek nebo pohárů, přelijeme vanilkovým
uvaříme podle návodu na obale, ke konci varu přidáme vanilkovou Poté pocukrujeme a podáváme ozdobené hruškami.
Mléko, olej a cukr zahřejeme, necháme trochu zchladnout, povrch posypeme sušeným droždím. Necháme asi