Prémiový obsah
★★★
24.4K čtenářů
30 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Uvařenou kávu smícháme s likérem Amaretto. Poté vyšleháme žloutky s cukrem ve vodní lázni. Smetanu vyšleháme
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme mascarpone a zase prošleháme
Smícháme si lučinu s cukry, vyšleháme smetanu se ztužovačem a spojíme. Do kávy přidáme rum, do mísy si
Šlehačem vymícháme povidla, vejce, kakao, olej, mouku a práškem do perníku, práškem do pečiva, citronovou
Mouku s cukrem a práškem do pečiva smícháme, polovinu těsta vysypeme na plech a lžící rovnoměrně rozprostřeme
Cukr utřeme s tukem. Přidáme 4 žloutky, mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, rum a mléko. Nakonec
Smetanu vyšleháme do pěny a smícháme s Mascarpone a cukrem dle chuti. Připravíme si uvařenou silnou černou
Sušenky rozdrtíme nahrubo a smícháme s rozpuštěným máslem. Tvaroh osladíme cukry a přidáme citronovou
Do misky dáme žloutky a cukr a ve vodní lázni je vyšleháme do pěny. Pěnu necháme vychladnout a pak ji
Maliny posypeme cukrem, rozmačkáme a smícháme s rumem. Čerstvé žloutky našleháme s vanilkovým cukrem
Uvaříme si šálek silné překapávané kávy a do ní dáme 50 ml rumu. Cukr moučku utřeme s pomazánkovým máslem