Prémiový obsah
★★★
18.6K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Příprava piškotu: Vejce smícháme v míse s cukrem, pak mísu ponoříme do horké vodní lázně a za neustálého
Borůvkový krém navrstvíme na piškoty a dáme ztuhntut Jednotlivé porce dortu ozdobíme smetanou a zbylými
Mouku smícháme s margarínem. Přidáme žloutky, vanilkový a moučkový cukr. Přidáme prášek do pečiva a 2
Želé nalijeme na vychlazený dort a necháme ho zatuhnout Před podáváním dort ozdobíme šlehačkou, čerstvými borůvkami
Borůvkovou směs pak nalejeme na krémovou na dortu a Před podáváním dozdobíme dort šlehačkou, čerstvými
Borůvky svaříme s cukrem asi 5 minut. V malém množství studené vody rozmícháme solamyl a nalijeme ho
V míse smícháme vejce s mlékem, medem a máslem. Poté přidáme mouku prosetou s práškem do pečiva a skořicí
Skořicový macerát: Do menší skleničky dáme 2 celé skořice, které zalijeme 100 ml lihu, skleničku uzavřeme
Borůvky zalijeme studenou vodou a necháme tak vyplavit všechny nežádoucí příměsi jako jsou lístky a jehličí