Prémiový obsah
★★★
32.9K čtenářů
2 h 30 m
Kuchař Berda
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Sušenky vložíme do mixéru, přidáme rozpuštěné máslo a rozmixujeme. Vzniklou hmotu natlačíme na dno dortové
Sušenky si rozdrtíme a smícháme s máslem. Vypracujeme hmotu, kterou rozložíme do dortové formy. Korpus
Žloutky utřeme s polovinou dávky cukru, přidáme horkou vodou a ušleháme v lehkou pěnu. Z bílků ušleháme
Dort uložte na hodinu do lednice a poté připravte želatinu Dort opět uložte do lednice a vyčkejte, než želatina
trouba) Plyn: cca stup. 3 (předehřátá trouba) Doba pečení Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu
Necháme mírně zchladnout a nalijeme na dort. ztuhnutí opatrně oddělíme pomocí nože okraj formy od dortu
Dno i okraje dortové formy vyložíme pečícím papírem. Sušenky dáme do mixéru, rozdrtíme najemno, přidáme
Všechny ingredience kromě kakaa smícháme v míse v hladké těsto. Rozdělíme na poloviny a do půlky přidáme
kruhových forem o průměru 20 cm s kolečky papíru na pečení (vznikne nástavba) a potřete ho čtvrtinou teplého jahodového
Využijeme na přípravu dortů, který ozdobíme krémem, Dort dobře vychladíme a poté ještě dozdobíme šlehačkou