Prémiový obsah
★★★
7.3K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Sušené švestky naložíme v alkoholu asi na týden. Scedíme a necháme okapat. Pokud mají pecky, tak je odpeckujeme
Podkovy kapra osolíme a opepříme. V hrnci orestujeme cibuli na oleji a přidáme kapra, pokapeme citronovou
Podkovy kapra osolíme a opepříme. V hrnci orestujeme cibuli na oleji a přidáme kapra, pokapeme citronovou
Do formiček na vajíčka vlijeme rozpuštěnou čokoládu a po vychlazení nastříkáme tmavou čokoládou skvrnky
Do hrnce dáme všechno sušené ovoce se skořicí, zalijeme vínem a vaříme, až sušené ovoce nabobtná. Pak
Pečlivě oloupané a kůžičky zbavené pomeranče vložíme rozpůlené do směsi z hnědého cukru a pomerančového
Vypracujeme si těsto, nakonec přimícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a okraje
Vyšleháme bílky s trochou soli a trochou cukru na pevný sníh. V další míse ušleháme žloutky s cukrem,
Kompotované třešně slijeme a necháme odkapat, pak je naskládáme do sklenice a zalijeme rumem. Uzavřenou
Do pekáče nalijeme olej a v něm osmahneme nakrájený česnek. Pak ze všech stran opečeme osolené a opepřené
Hrušky oloupeme a rozpůlíme, vyjmeme jadřince. Do hrnce dáme víno, koření, citron, cukr a hrušky. Povaříme