Prémiový obsah
★★★
9.7K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Na pomoučněném vále vyválíme tenké placky. V hrnci rozehřejeme sádlo a placky pomažeme.
Brambory umyjeme, oloupeme a nastrouháme, přidáme sůl, mletý pepř, vejce, utřený nebo prolisovaný česnek
V míse smícháme nastrouhanou omytou cuketu s tuřínem. Poté přidáme nastrouhanou mrkev, celer a brambory
Na pomoučněném vále vyválíme tenké placky. Placky namažeme povidly a srolujeme.
Ze směsi tvarujeme placky a smažíme na oleji dozlatova
Z tohoto těsta vytvarujeme placky, které smažíme v Na ještě teplé placky, pokud je přirpacujeme nasucho
rozehřejeme ji a pokládáme na ni tence rozválené placky Když se na placce objeví hnědé flíčky obrátíme ji.