Slovenské bramborové pirohy

Prémiový obsah ★★★ 10.4K čtenářů Přidat komentář

Slovenské bramborové pirohy

1 h 20 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Slovenské bramborové pirohy

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
  2. Potom je slijeme, necháme vychladnout, rozmačkáme vidličkou, dáme do mísy a smícháme s moukou s trochou vody.
  3. Z brambor vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát silný asi 3 mm. Plát těsta rozkrájíme na čtverečky.
  4. Tvaroh dáme do mísy, osolíme, přidáme vejce a promícháme. Tuto náplň klademe na čtverečky těsta doprostřed, přehneme do trojúhelníku a okraje těsta přimáčkneme.
  5. Takto nachystané pirohy smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podáváme se zakysanou smetanou.
  • 250 g brambory (vařené)
  • 500 g mouka (hladká)
  • voda dle potřeby
  • olej
  • 250 g tvaroh
  • 1 smetana (zakysaná)
  • 1 vejce
  • sůl

Skvrny od ovoce

Skvrny od ovoce zlehka potíráme vodou z vařených bílých fazolí a potom je namočíme do podmáslí a citronové šťávy.

Slovenské brynzové pirohy
894
redakceTerka

Slovenské brynzové pirohy

Pirohy vaříme v osolené vodě asi 8 minut.

Bramborové pirohy
2.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bramborové pirohy

Do mouky přidáme sůl, vodu a vypracujeme obyčejné těsto, které necháme asi 15 minut stát. Potom ho na

Slovenský bramborový salát
2.2K
redakceTerka
★★★

Slovenský bramborový salát

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Poté nakrájíme na kostičky. přidáme okurky

Slovenské bramborové placky
8.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Slovenské bramborové placky

Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, poté je slijeme, rozšťoucháme, necháme vychladnout

Bramborové pirohy s povidly
7.8K
Kuchař Berda

Bramborové pirohy s povidly

Pirohy nakrájíme rádýlkem a uvaříme v osolené vodě. Uvařené pirohy pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme

Bramborové pirohy s tvarohem
10.8K
1
Kuchař Berda

Bramborové pirohy s tvarohem

Bramborovou směs rozprostřeme po jedné dlani, na půlku Pirohy potom smažíme na oleji nebo tuku jako například

Slovenské pirohy
2.6K
1
Toprecepty
★★★★

Slovenské pirohy

Naplnené pirohy varíme vo vriacej vode asi 15 minút Na troche masla osmažíme strúhanku a posypeme ňou pirohy

Slovenská kapustnice
4.4K
Redakce Recepty.eu

Slovenská kapustnice

Do velkého hrnce dáme uzená žebra, zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a vaříme asi tři hodiny. Poté

Slovenské lokše
13.8K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slovenské lokše

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které poté osmahneme na pánvi (jako palačinky). Hotové lokše podáváme

Slovenská kapustnica
6.5K
janapozarova

Slovenská kapustnica

Na rozškvařené slanině si orestujeme cibulku, přidáme maso, klobásky a vše osmahneme krátce. Přilijeme

Slovenské topinky
10.3K
Kuchař Berda
★★★

Slovenské topinky

Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji na pánev rozškvařit. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na nudličky