Prémiový obsah ★★★★ 13.8K čtenářů Přidat komentář

Pravé slovenské halušky

2 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Pravé slovenské halušky

Halušky můžeme zamícht do vařeáho kysaného zelí s uzeným masem. /recept je od bači z Nízkých Tater/

  1. Brambory nastrouháme na křenovém struhadle/jinak je to ta část struhadla která jako ježek/můžeme přidat 0,5 dl horkého mléka aby brambory nezčernaly.
  2. Vše zamícháme a osolíme.Vkládáme do vařící vody z dřevěného prkénka,kousky seškrabujeme nože do vařící vody.Když vyplavou jsou hotové.
  3. Můžeme je vykrajovat kávovou lžičkou,budou velké a nebo přes haluškové síto,k dostání v domácích potřebách. Jistě horké smícháme s brynzou.
  4. Polijeme rozpuštěným špekem.
  • 1kg brambory (oloupané)
  • 44 dkg mouka (hladká)
  • súl
  • 25
  • dkg brynza
  • špek

Skvrny od tuku

Skvrny od mastného vyčistíme tak, že skvrny pokapeme jarem a necháme působit.

Potom látku vypereme normálním způsobem, jak jsme zvyklí.

Pravé slovenské halušky s bryndzou
4.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Pravé slovenské halušky s bryndzou

uvedených surovin vytvoříme těsto, které na struhadle na halušky

Pravá slovenská kapustnica
6.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Pravá slovenská kapustnica

Zelí si zalijeme vodou, přidáme hříbky, švestky, klobásu a asi dvě hodiny povaříme. Poté si z vejce a

Pravý česko-slovenský salát
482
Redakce Recepty.eu

Pravý česko-slovenský salát

Zelí nakrouháme na velmi tenké plátky, zakápneme citronem a olejem. Osolíme, opepříme a přidáme trochu

Slovenské halušky se zelím a uzeninou
6.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Slovenské halušky se zelím a uzeninou

Vypracujeme těsto, které potom přes struhadlo na halušky

Babčiny slovenské halušky s bryndzou
4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Babčiny slovenské halušky s bryndzou

Vytvoříme těsto, které přes strouhač na halušky dáváme Nakonec hotové halušky smícháme s brynzou a smetanou

Slovenské halušky s brynzou a špekem
316
anet.ruzicka

Slovenské halušky s brynzou a špekem

Přes formu na halušky protlačíme do osolené vroucí Na talíři podáváme halušky s brynzou, opečenou slaninou

Pravé slovenské halušky
56
1
Toprecepty

Pravé slovenské halušky

Múky nesmie byť príliš, halušky by boli veľmi tuhé) Osmažené maslo pridávam až na hotové halušky.

Slovenské halušky s kysaným zelím a slaninou
5.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Slovenské halušky s kysaným zelím a slaninou

V hrnci dáme vařit osolenou vodu a přes síto na halušky Jakmile halušky vyplavou jsou hotové.

Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou
494
Vareni.cz
★★★★

Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou

Slovenské lokše
13.8K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slovenské lokše

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které poté osmahneme na pánvi (jako palačinky). Hotové lokše podáváme

Slovenská kapustnica
6.5K
janapozarova

Slovenská kapustnica

Na rozškvařené slanině si orestujeme cibulku, přidáme maso, klobásky a vše osmahneme krátce. Přilijeme

Slovenská nádivka
8K
1
Kuchař Berda
★★★

Slovenská nádivka

Cibuli a játra narkájíme na malé kousky a orestujeme na rozpáleném tuku. Necháme vychladnout, rohlíky