Prémiový obsah
★★★★
13.8K čtenářů
2 h
Redakce Recepty.eu
Halušky můžeme zamícht do vařeáho kysaného zelí s uzeným masem. /recept je od bači z Nízkých Tater/
Skvrny od mastného vyčistíme tak, že skvrny pokapeme jarem a necháme působit.
Potom látku vypereme normálním způsobem, jak jsme zvyklí.
uvedených surovin vytvoříme těsto, které na struhadle na halušky
Zelí si zalijeme vodou, přidáme hříbky, švestky, klobásu a asi dvě hodiny povaříme. Poté si z vejce a
Zelí nakrouháme na velmi tenké plátky, zakápneme citronem a olejem. Osolíme, opepříme a přidáme trochu
Vytvoříme těsto, které přes strouhač na halušky dáváme Nakonec hotové halušky smícháme s brynzou a smetanou
Přes formu na halušky protlačíme do osolené vroucí Na talíři podáváme halušky s brynzou, opečenou slaninou
Múky nesmie byť príliš, halušky by boli veľmi tuhé) Osmažené maslo pridávam až na hotové halušky.
V hrnci dáme vařit osolenou vodu a přes síto na halušky Jakmile halušky vyplavou jsou hotové.
Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které poté osmahneme na pánvi (jako palačinky). Hotové lokše podáváme
Na rozškvařené slanině si orestujeme cibulku, přidáme maso, klobásky a vše osmahneme krátce. Přilijeme
Cibuli a játra narkájíme na malé kousky a orestujeme na rozpáleném tuku. Necháme vychladnout, rohlíky