7.8K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Do mouky přidáme sůl, vodu a vypracujeme obyčejné těsto, které necháme asi 15 minut stát. Potom ho na
Bramborovou směs rozprostřeme po jedné dlani, na půlku Pirohy potom smažíme na oleji nebo tuku jako například
Povidla rozmícháme s rumem a do středu každého kolečka
Náplň připravíme jednoduše a to tak, že smícháme povidla
Hotové lokše potřeme povidly, strolujeme a posypeme
Placky pečeme nasucho, poté potřeme sádlem, podáváme s povidly
, ale hned na něj do poloviny dáváme malé kopečky povidel Pirohy vhodíme do vroucí osolené vody a zamícháme.