9.7K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.
Na pomoučněném vále vyválíme tenké placky. V hrnci rozehřejeme sádlo a placky pomažeme.
Brambory umyjeme, oloupeme a nastrouháme, přidáme sůl, mletý pepř, vejce, utřený nebo prolisovaný česnek
rozetřený česnek, sůl, koření, majoránka a nastrouhanou cibuli zapeněnou na slanině.
dáme pečící papír, zelí nakrájíme a dáme do mísy, slaninu promícháme a naneseme na připravený plech, kdy tvoříme placky
Na pomoučněném vále vyválíme tenké placky. Placky namažeme povidly a srolujeme.
Ze směsi tvarujeme placky a smažíme na oleji dozlatova
Cibuli nakrájíme, uzené maso nakrájíme na malé kousky Směs z uzeného masa potom navršíme na bramborové placky
Cibuli také oloupeme a najemno nasekéme nebo nakrájíme Ze směsi smažíme placky na rozpáleném oleji a podáváme
rozehřejeme ji a pokládáme na ni tence rozválené placky Když se na placce objeví hnědé flíčky obrátíme ji.