Prémiový obsah ★★★★ 110.1K čtenářů Přidat komentář

Bramboráky

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Bramboráky

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek prolisujeme a ve vhodné míse smícháme s vajíčkem.
  2. Přidáme majoránku a sůl. Je-li třeba, můžeme lehce zahustit moukou. Směs necháme dvacet minut odstát a pak na pánvi smažíme placky.
  3. Je-li těsto moc řídké, můžeme buďto přidat mouku nebo odlít tekutinu.
  • brambory
  • mléko
  • mouka (polohrubá)
  • olej
  • vejce
  • majoránka
  • česnek
  • sůl

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.

Bramboráky se sýrem
1K
Redakce Recepty.eu

Bramboráky se sýrem

Brambory nastrouháme najemno a slijeme přebytečnou vodu. Do brambor nahrubo nastrouháme ementál a cibuli

Bramboráky na sladko
965
Redakce Recepty.eu
★★★

Bramboráky na sladko

Na pánvi bramboráky usmažíme.

Tradiční bramboráky
767
Redakce Recepty.eu
★★★

Tradiční bramboráky

Z hotového těstíčka smažíme na rozpáleném oleji bramboráky

Plněný bramborák
1.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Plněný bramborák

Podle Vašeho receptu připravíme bramboráky a naplní

Tvarůžky v bramboráku
686
Redakce Recepty.eu
★★★

Tvarůžky v bramboráku

Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek prolisujeme a ve vhodné míse smícháme s vajíčkem. Přidáme majoránku

Česnekové bramboráky
713
Redakce Recepty.eu

Česnekové bramboráky

Osmažené bramboráky dáme na papírovou utěrku okapat

Bramborák s cizrnou
792
Redakce Recepty.eu

Bramborák s cizrnou

Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme najemno. Vymačkáme tekutinu a nahradíme jí mlékem. Vmícháme

Plněný bramborák
1.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Plněný bramborák

Podle Vašeho receptu připravíme bramboráky a naplní

Křupavé bramboráky
13.7K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Křupavé bramboráky

Brambory umyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vodu z brambor slijeme a ještě ji z brambor co nejvíce

Babiččiny bramboráky
8.5K
35
Redakce Recepty.eu
★★★

Babiččiny bramboráky

Brambory si nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme majoránku

Ten nejkřupavější bramborák
14K
Kuchař Berda
★★★★

Ten nejkřupavější bramborák

Bramborák v této podobě se obejde i bez mouky.

Lančmít v bramboráku
5.6K
Redakce Recepty.eu

Lančmít v bramboráku

Lančmít z obou stran otevřeme, vytlačíme a nakrájíme na kolečka. Kolečka lančmítu rozkrájíme na půlky

Komentáře

  1. Avatar
    Pytlak

    Bramborák:vajíčko rozdělím a z bílků vyšlehám sníh před smažením zamíchám do těsta je to lehčí

  1. Avatar
    lisak

    Proč jste mě nezveřejnili? co je na mém komentáři závadné? nechápu, snad ne to po německu, tak mě to říkala moje babička, v Bavorsku to je běžné.

  1. Avatar
    lisak

    nevidím to nejdůležitější kmín, zkuste si ho jednou namazat povidli, to je po německu

  1. Avatar
    lenicka

    JJ bramboráky já ráda ale když do toho přidáte ještě chleba co vám zbyde doma tak je to ještě lepši :) mňamka

  1. Avatar
    tomas

    zdravim, muzete mi nekdo prosim poradit, proc se mi bramboraky na panvi trhaji?zkousel jsem pridat vejce i mouku ,ale stale se mi trhaji....diky.....kdyztak mi napiste na mail opavatomas@seznam.cz

    Reakce

    1. Avatar
      petra

      to bude tou pánví.Měla jsem stejny problem a teflonová pánev to vyřešila

      Reakce

      1. Avatar
        Jiřík

        ,že se bramborák při obracení trhá, tak to není pánvičkou,ale špatnou konzistencí těsta.V našich končinách se 1/3 až 1/2 brambor strouhá na ty nejmenší nudličky na struhadle a zbytek na kaši, nastrouhané brambory se přelijou trochu mlékem, aby nečernaly a dále klasika : vajíčko, málo hladké mouky s citem, majoránka - lépe více než méně, dost česneku a opatrně ze solí - radši méně, protože se při pečení sůl v bramboráku dost rozloží.

  1. Avatar
    pepeee

    diky za rady,super,uz se nemuzu dockat az si je udelam,cusik

  1. Avatar
    Xaxinecka

    nas recept

    Reakce

    1. Avatar
      Kuchař Berda @petr-berda

      Náš taky :) Myslím, že tyto klasické bramboráky dělá snad každý :)

      Reakce

      1. Avatar
        Káťa a Škubánek

        no jasně,bramboráky mi dělala už prababička a základní recept je prostě pořád stejnej,jen ho občas někdo vylepší masíčkem,sýrem,nebo slaninkou,mňam mňam!!!