Prémiový obsah
★★★★
110.1K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Brambory nastrouháme najemno a slijeme přebytečnou vodu. Do brambor nahrubo nastrouháme ementál a cibuli
Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek prolisujeme a ve vhodné míse smícháme s vajíčkem. Přidáme majoránku
Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme najemno. Vymačkáme tekutinu a nahradíme jí mlékem. Vmícháme
Brambory umyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vodu z brambor slijeme a ještě ji z brambor co nejvíce
Brambory si nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme majoránku
Lančmít z obou stran otevřeme, vytlačíme a nakrájíme na kolečka. Kolečka lančmítu rozkrájíme na půlky
Bramborák:vajíčko rozdělím a z bílků vyšlehám sníh před smažením zamíchám do těsta je to lehčí
Proč jste mě nezveřejnili? co je na mém komentáři závadné? nechápu, snad ne to po německu, tak mě to říkala moje babička, v Bavorsku to je běžné.
nevidím to nejdůležitější kmín, zkuste si ho jednou namazat povidli, to je po německu
JJ bramboráky já ráda ale když do toho přidáte ještě chleba co vám zbyde doma tak je to ještě lepši :) mňamka
zdravim, muzete mi nekdo prosim poradit, proc se mi bramboraky na panvi trhaji?zkousel jsem pridat vejce i mouku ,ale stale se mi trhaji....diky.....kdyztak mi napiste na mail opavatomas@seznam.cz
to bude tou pánví.Měla jsem stejny problem a teflonová pánev to vyřešila
,že se bramborák při obracení trhá, tak to není pánvičkou,ale špatnou konzistencí těsta.V našich končinách se 1/3 až 1/2 brambor strouhá na ty nejmenší nudličky na struhadle a zbytek na kaši, nastrouhané brambory se přelijou trochu mlékem, aby nečernaly a dále klasika : vajíčko, málo hladké mouky s citem, majoránka - lépe více než méně, dost česneku a opatrně ze solí - radši méně, protože se při pečení sůl v bramboráku dost rozloží.
diky za rady,super,uz se nemuzu dockat az si je udelam,cusik
nas recept
no jasně,bramboráky mi dělala už prababička a základní recept je prostě pořád stejnej,jen ho občas někdo vylepší masíčkem,sýrem,nebo slaninkou,mňam mňam!!!