Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Příprava bramboráků: Oloupané a omyté středně velké : Zelí si zalijeme troškou vody a dusíme doměkka.
Kysané zelí uvaříme a lehce osladíme. Bramboráky podáváme obložené zelím a navrch nasypeme
Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek prolisujeme a ve vhodné míse smícháme s vajíčkem. Přidáme majoránku
Brambory oloupeme a nastrouháme. Poté přidáme všechny ingredince a vypracujeme haldké těsto. Z těch tvoříme
Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek prolisujeme a ve vhodné míse smícháme s vajíčkem. Přidáme majoránku
Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek prolisujeme a ve vhodné míse smícháme s vajíčkem. Přidáme majoránku
Oloupané brambory nastrouháme a přidáme utřený česnek. V misce smícháme s ostatními surovinami a důkladně
Oloupané brambory nastrouháme najemno. Přidáme pokrájenou hlívu a ostatní suroviny. Osolíme, opepříme
Do bramboráčků místo mouky dávám strouhanku. Jsou báječně křehké a nadýchané. Jsou opravdu mňam.😋