Prémiový obsah
★★★
5K čtenářů
55 m
Kuchař Berda
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Brambory uvaříme a rozmačkáme na hladkou kaši, osolíme Slaninu nakrájenou na nudličky napícháme do bramborové
Přilijeme smetanu a vyšleháme hladkou tužší kaši. Bramborovou kaši navrstvíme rovnoměrně do zapékací
scedíme a s mlékem rozmixujeme na hustší, ale jemnou kaši Kaši dáme do pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem a dáme
Brambory uvaříme doměkka a rozmačkáme je na kaši.
Chřest omyjeme, oškrábeme škrabkou a v osolené vodě ho 10 minut povaříme. Během vaření oloupeme brambory
doměkka, potom je rozmačkáme a rozmixujeme na hladkou kaši Hotovou bramborovou kaši smícháme s vejcem, strouhaným
Z brambor, mouky, soli a vejce uděláme klasické bramborové Kousky salámu balíme do bramborového těsta jako válečky
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme v osolené vodě bez kmínu doměkka. Zcedíme, vodu
Brambory opláchneme, uvaříme doměkka v osolené vodě a necháme je vychladnout. Pak je nastrouháme najemno
Brambory najemno nastrouháme, smícháme s moukou, nasekanými škvarky, osolíme a vejci zaděláme tužší těsto