Prémiový obsah
★★★
25.5K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Z těsta upravíme knedlíky, dáváme je do vroucí vody Po vyjmutí z vody knedlíky buď hned nakrájíme, nebo
Nit přitom položte příčně pod knedlík tak daleko, jak Uchopte každou rukou jeden konec, nad knedlíkem konce
potřřeby zahustíme moukou nebo krupičkou a tvarujeme knedlíky
Poté tvoříme navlhčenýma rukama knedlíky, které dáme Uvařené knedlíky rozkrojíme.
Starší knedlíky ohřejeme nad párou nebo v mikrovlnné Teplé knedlíky rozložíme na talíře, přelijeme je horkou
Na zpěněnou cibulku přidáme na kostky nakrájené houskové knedlíky a smažíme.
, na obou koncích zavážeme a knedlík pak vaříme v osolené Hotový knedlík z ubrousku velmi opatrně vybalíme a
Polohrubou mouku smícháme s droždím, cukrem a solí. Směs nasypeme do domácí pekárny, přidáme vejce, mléko
Podáváme s chlebem nebo s knedlíkem. Z těsta upravíme knedlíky, dáváme je do vroucí vody
Svíčkovou podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem
Recept vypadá jednoduše a ráda bych ho vyzkoušela. Bohužel je nepoužitelný, protože chybí gramáž všech surovin. Škoda :-(
Bohužel,
takto jsem recept od naší čtenářky obdržel. Sám jsem to zkoušel, jde to, ale chce to trochu citu a odhadnout, kolik čeho je potřeba.