4K čtenářů Přidat komentář

Zaječí ragú II.

1 h 40 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Zaječí ragú II.

  1. Zaječí maso odblaníme, omyjeme, osolíme, opepříme, rozdělíme ho na několik kusů a na sádle opečeme.
  2. Potom přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, koření, podlijeme vývarem a asi hodinu dusíme.
  3. Pak přidáme dobře očištěnou zeleninu vcelku a společně s masem dodusíme doměkka.
  4. Hotové maso sejmeme z kosti a nakrájíme.
  5. Zeleninu také nakrájíme, šťávu přecedíme, zalijeme smetanou, do které jsme rozmíchali mouku a důkladně povaříme.
  6. Do hotové omáčky přidáme nakrájené maso, zeleninu, kukuřici a prohřejeme.
  7. Podle chuti osolíme a podáváme s rýží a obložené malými orestovanými kousky slaniny.
  • zaječí předek
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžíce sádlo
  • 1 cibule
  • 3 bobkový list
  • lžička tymián
  • 5 zrnko nové koření
  • 2 mrkev
  • kousek celer
  • 200 g kukuřice (sterilovaná)
  • 250 ml smetana
  • 30 g mouka (hladká)
  • 80 g slanina

Rýže jako čerstvá

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.

Zaječí ragú
254
jardagurman

Zaječí ragú

Ragú chutná skvěles dobrým pečivem nebo divokou rýží

Zaječí ragú
6.4K
Redakce Recepty.eu

Zaječí ragú

olej, osmahneme na něm slaninu, přidáváme po částech zaječí Zaječí maso vrátíme zpět do pánve, osolíme, opepříme

Krůtí ragú s brokolicí II.
3.5K
Kuchař Berda
★★★

Krůtí ragú s brokolicí II.

Maso nakrájíme na kostičky a na rozpáleném olivovém oleji prudce opečeme. Vyjmeme je a orestujeme drobně

Zaječí ragů
77
Vareni.cz
★★

Zaječí ragů

Zaječí kýtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme Jako příloha k zaječímu ragů je vhodná dušená zelenina

Sójové ragú
75
anet.ruzicka

Sójové ragú

Sójové ragú podáváme s těstovinami.

Kuřecí ragú
66
redakceTerka
★★★

Kuřecí ragú

Nakonec smícháme gnocchi a ragú.

Zeleninové ragú
212
redakceTerka

Zeleninové ragú

Ragú dochutíme hořčicí a petrželkou.

Zeleninové ragú
3.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Zeleninové ragú

Na oleji si zpěníme cibuli, přidáme cuketu, brambory, papriku a podusíme. Poté přidáme kousky rajčat,

Hovězí ragú
28.2K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Hovězí ragú

Maso si krátce opečeme ze všech stran a vložíme do pekáčku. Zeleninu si také orestujeme a přidáme do

Polévka ragů
3.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Polévka ragů

Telecí maso pokrájíme na malé kostky, vložíme do studené vody a vaříme. Později přidáme sůl, očištěnou

Srnčí ragů
6.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Srnčí ragů

Očištěné a umyté srnčí maso z plecka nebo z žeber vložíme na 4-5 dní do vychladlého mořidla. Mořidlo

Jelení ragů
4.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Jelení ragů

Čisté jelení maso ze stehna, nebo z plecka vložíme na 3-4 dny do vychlazeného mořidla. Mořidlo připravíme