2.7K čtenářů Přidat komentář

Zaječí guláš s rybízovou zavařeninou

2 h 5 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Zaječí guláš s rybízovou zavařeninou

  1. Zaječí maso bez kostí omyjeme a nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji.
  3. Orestujeme dozlatova, osolíme, přidáme kostky masa, za stálého míchání krátce opečeme a přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a celer.
  4. Podlijeme asi 500 ml vody nebo nepříliš slaného vývaru, přidáme všechno koření a necháme vařit.
  5. Během vaření ještě do guláše přidáme rybízový kompot.
  6. Až je maso měkké, tak ho vytáhneme, šťávu se zeleninou a kořením přepasírujeme přes síto nebo cedník, do přelité šťávy maso vrátíme, přivedeme k varu a zavaříme trochu vody s rozmíchanými dvěma lžícemi mouky.
  7. Povaříme asi 5 minut, aby se guláš zahustil.
  8. Poté ho zjemníme kysanou smetanou.
  9. Podle chuti můžeme guláš osolit, opepřit nebo zakápnout citrónovou šťávou.
  • 500 g zaječí maso
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/2 celer
  • 1 cibule
  • 2 lžička rybízové zavařeniny
  • lžíce citrónová šťáva
  • 4 lžíce olej
  • 50 g mouka (hladká)
  • 125 ml smetana (kysaná)
  • 5 kuličky černý pepř
  • 2 kuličky nové koření
  • 5 kuličky jalovec
  • 1 bobkový list
  • tymián
  • sůl

Čistění smaltu

Smaltované umyvadlo a jiné prostředky budou jako nové, když je navlhčíme, posypeme kypřícím práškem a necháme vše přes noc působit.

Ráno stačí prášek jen smýt.

Rybízová zavařenina
1.6K
1
Redakce Recepty.eu
★★★

Rybízová zavařenina

Rybíz propereme ve vodě, obereme od třapin a naplníme do sklenic. Při plnění sklenici často setřásáme

Rybízová zavařenina se švestkami
4.9K
Kuchař Berda

Rybízová zavařenina se švestkami

Vmícháme je do hrnce s rybízovou šťávou, přidáme badyán Vyjmeme koření a zavařeninu ještě za horka plníme do

Zaječí guláš
14.4K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Zaječí guláš

Do hotového guláše přidáme červené víno.