Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Připravíme si malé zapékací misky a naskládáme do nich ostružiny
částech mouku a rozpuštěné máslo. nakonec vmícháme ostružiny
zapékací formy nebo jednotlivých misek rozdělíme ostružiny při pokojové teplotě mírně vychladnout a podáváme s ostružinami
Zvěřinu je důležité vždy pořádně naložit, aby se zbavila pro ni typického zápachu. Maso si pro to našpikujeme
Maso prošpikujeme, zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, maso na výpeku opečeme. Když je
Všechny surovinu mimo máku a ostružin rozmixujeme. do formiček na nanuky a do každého vmáčkneme pár ostružin
Mouku smícháme s cukry a solí. Poté přidáme máslo a žloutky. Vypracujeme těsto a rozdělíme na dvě části
Ostružiny vložíme do cedníku, propláchneme vodou a Posypeme okapanými ostružinami a navrch nastrouháme