Srnčí kýta v červeném víně

Prémiový obsah ★★★ 41.8K čtenářů Přidat komentář

Srnčí kýta v červeném víně

2 h 10 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Srnčí kýta v červeném víně

  1. Maso odblaníme, protkneme proužky slaniny a osolíme.
  2. V hrnci vyškvaříme zbytek drobně pokrájené slaniny, přidáme máslo, zeleninu a cibuli.
  3. Zeleninu jen lehce osmahneme a položíme na ni osolené maso slaninou dolů.
  4. Opečeme, obrátíme, mírně podlijeme a pečeme za častého podlévání doměkka.
  5. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a znovu podlijeme vývarem a vínem, okyselíme citrónem, přisladíme a přecedíme.
  6. Jednodenní marinování masa ve směsi vína, koření a zeleniny přispěje k jeho chutnosti, měkkosti a šťávnatosti.
  • 1 kg srnčí kýta
  • 100 g slanina
  • lžíce máslo
  • cibule
  • kořenová zelenina
  • 5 pepř (celý)
  • 3 zrnko nové koření
  • 1 bobkový list
  • špetka tymián
  • citrónová kůra
  • lžička mouka (hladká)
  • 70 ml červené víno
  • citrónová šťáva
  • lžička cukr

Skvrny od tuku

Skvrny od mastného vyčistíme tak, že skvrny pokapeme jarem a necháme působit.

Potom látku vypereme normálním způsobem, jak jsme zvyklí.

Srnčí kýta na víně
823
anet.ruzicka
★★★

Srnčí kýta na víně

Srnčí kýtu vykostíme a očistíme. zbytkem vína a dopečeme.

Kančí guláš na víně
36.6K
1
Kuchař Berda
★★★

Srnčí guláš na červeném víně

přidáme tymián, sůl, pepř, kmín a podlijeme vodou i vínem

Srnčí na víně
3.2K
janapozarova
★★★

Srnčí na víně

Přidáme protlak, podusíme, přidáme víno a dusíme doměkka Do hotového ragú přidáme víno, cukr, sůl, citronovou

Srnčí kýta se slaninou
14.7K
Kuchař Berda
★★★

Srnčí kýta se slaninou

Srnčí kýtu zbavíme kostí, odblaníme, protkneme slaninou Potom kýtu vložíme do hrnce a polijeme rozpáleným máslem

Vepřová kýta na paprice
83.1K
Kuchař Berda
★★★★

Pečená srnčí kýta

Z kýty odřežeme kůži, nasolíme a hustě protáhneme slaninou a přecedíme na naporcovanou kýtu.

Srnčí kýta na červeném víně
138
Vareni.cz
★★★

Srnčí kýta na červeném víně

Kýtu pak polijeme láhví kořeněného vína, (já používám Jako příloha k srnčí kýtě na červeném víně je ideální

Srnčí kýta na červeném víně
717
Prima Fresh
★★★★

Srnčí kýta na červeném víně

Vše zalijte červeným vínem a nechte dva dny odležet Ze srnčího sundejte provázek, nakrájejte na plátky

Srnčí kýta na červeném víně
975
Prima Fresh
★★★★

Srnčí kýta na červeném víně

Vše zalijte červeným vínem a nechte dva dny odležet Ze srnčího sundejte provázek, nakrájejte na plátky

Srnčí kousky na víně
1.6K
jardagurman
★★★

Srnčí kousky na víně

Lehce podlijeme vodou nebo vývarem a vínem. přidáme dvě hodiny a v případě potřeby přilijeme vodu nebo víno

Srnčí hřbet na víně
1.5K
nikolka
★★★

Srnčí hřbet na víně

Srnčí hřbet potřeme rozetřeným česnekem a posypeme Případně podléváme vývarem či bílým vínem.

Srnčí játra na víně
9.8K
Kuchař Berda
★★★

Srnčí játra na víně

Opečeme je ze všech stran, přidáme hřebíček a podlijeme vínem

Uzená kýta na víně
1.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Uzená kýta na víně

Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijme vínem,