Prémiový obsah ★★★ 36.6K čtenářů Přidat komentář

Srnčí guláš na červeném víně

1 h 20 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Srnčí guláš na červeném víně

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  3. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a cibuli na něm orestujeme.
  4. Pak přidáme kostky masa a opečeme je ze všech stran.
  5. Potom vše poprášíme paprikou, přidáme tymián, sůl, pepř, kmín a podlijeme vodou i vínem.
  6. Dusíme pod pokličkou asi 45 minut, aby bylo maso dostatečně měkké.
  7. Až je maso téměř měkké, přidáme nakrájené párky, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, posypeme chlebem, promícháme a povaříme, až se chleba rozvaří.
  8. Podáváme s houskovými nebo špekovými knedlíky a můžeme posypat nasekanou čerstvou cibulí.
  • 1 kg srnčí plec
  • 4 cibule
  • 4 lžíce sádlo
  • 200 ml červené víno
  • 4 stroužek česnek
  • 250 g párek (jemný)
  • mletá paprika
  • mletý pepř
  • sůl
  • tymián (sušený)
  • 1/2 lžička kmín (drcený)
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 4 lžíce chléb (nastrouhaný)

Odstranění špíny z rukou

Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.

Srnčí kýta v červeném víně
41.8K
Kuchař Berda
★★★

Srnčí kýta v červeném víně

zaprášíme moukou, osmahneme a znovu podlijeme vývarem a vínem Jednodenní marinování masa ve směsi vína, koření a

Hovězí guláš z červeného vína
38
sandra
★★★

Hovězí guláš z červeného vína

Přilijte víno, přidejte bobkové listy a tymián. Nechte guláš vařit přibližně hodinu a půl, dokud maso

Srnčí na víně
3.2K
janapozarova
★★★

Srnčí na víně

Přidáme protlak, podusíme, přidáme víno a dusíme doměkka Do hotového ragú přidáme víno, cukr, sůl, citronovou

Srnčí játra na víně
9.8K
Kuchař Berda
★★★

Srnčí játra na víně

Opečeme je ze všech stran, přidáme hřebíček a podlijeme vínem

Srnčí kýta na víně
791
anet.ruzicka
★★★

Srnčí kýta na víně

Srnčí kýtu vykostíme a očistíme. pečení z pekáče sundáme víko, kýtu podlijeme zbytkem vína

Srnčí hřbet na víně
1.5K
nikolka
★★★

Srnčí hřbet na víně

Srnčí hřbet potřeme rozetřeným česnekem a posypeme Případně podléváme vývarem či bílým vínem.

Srnčí kousky na víně
1.6K
jardagurman
★★★

Srnčí kousky na víně

Lehce podlijeme vodou nebo vývarem a vínem. přidáme dvě hodiny a v případě potřeby přilijeme vodu nebo víno

Srnčí guláš na červeném víně
1.9K
1
Toprecepty
★★★★

Srnčí guláš na červeném víně

Když je maso opečené, zalijeme ho 3 dcl červeného vína

Srnčí guláš na červeném víně
161
Vareni.cz
★★★

Srnčí guláš na červeném víně

vínem. Srnčí guláš na červeném víně servírujeme s knedlíky

Myslivecký srnčí guláš na slanině
1.5K
redakceTerka
★★★

Myslivecký srnčí guláš na slanině

Na sádle oretujeme nakrájenou cibuli. Maso očistíme a opečeme na základu. Podlijeme vodou, osolíme a

Srnčí guláš s bramboráčky a rýží
1.5K
jardagurman
★★★

Srnčí guláš s bramboráčky a rýží

Příprava guláše: Do hrnce dáme rozehřát olej. Směs vmícháváme do guláše do té doby než se nám bude

Dušené srnčí ledvinky na víně
7K
Kuchař Berda
★★★

Dušené srnčí ledvinky na víně

Dobře omyté srnčí ledvinky nakrájíme na kousky. kmín, kuličky jalovce a pepř, orestujeme a zalijeme vínem