14.1K čtenářů Přidat komentář

Bažant po italsku

1 h 50 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Bažant po italsku

  1. Bažanta očistíme, omyjeme, osolíme a protkneme anglickou slaninou.
  2. Dáme do pekáče, potřeme rozpuštěným tukem, podlijeme vývarem a pečeme.
  3. Před dopečením přidáme kysané zelí, které jsme podusili s vývarem, přilijeme červené víno a dopečeme.
  4. Upečeného bažanta rozčtvrtíme a uložíme na mísu.
  5. Zelí zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali trochu mouky a lžičku hořčice.
  6. Chvíli podusíme, přidáme k masu a podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.
  • 1 bažant
  • 150 g anglická slanina
  • tuk
  • 500 g zelí (kysané)
  • 200 ml červené víno
  • smetana
  • sůl
  • 2 lžíce mouka (hladká)
  • 1 lžička hořčice
  • drůbeží vývar (bujón)

Aby nakrájené ovoce nezhnědlo

Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.

Bažant s nádivkou
2.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bažant s nádivkou

Bažanta očistíme, vykucháme, umyjeme, osolíme, naplníme

Paprikáš z bažanta
1.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Paprikáš z bažanta

Očištěného a vykuchaného bažanta umyjeme a nakrájíme

Bažant s houbami
11.5K
Kuchař Berda
★★★

Bažant s houbami

okořeníme, dobře promícháme a naplníme a ní odleželého bažanta

Dušený bažant
22.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Dušený bažant

Bažanta vykucháme, dobře omyjeme zvenku i zevnitř, Změklého bažanta vyjmeme a rozkrájíme na porce, ty

Bažant na rožni
9.1K
Kuchař Berda

Bažant na rožni

Mladého bažanta očistíme, vykucháme a páteř rozřežeme

Bažant na víně
23.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bažant na víně

Bažanta naporcujeme na 6 kousků, které prošpikujeme Na tento základ naskládáme osolené kousky bažanta,

Bažant na slanině
18.1K
Kuchař Berda
★★★

Bažant na slanině

Odleželého bažanta očistíme, nařežeme špičatým nožem Takto nachystaného bažanta vložíme na připravenou,

Grilovaný bažant
7.4K
Kuchař Berda
★★★

Grilovaný bažant

Bažanty oškubeme, vykucháme, opálíme, čistě vypereme

Bažant po staročesku
18.2K
2
Kuchař Berda
★★★

Bažant po staročesku

Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou. Tímto bažanta podléváme dokud zcela nezměkne.

Chřest po italsku
2.5K
janapozarova
★★★★

Chřest po italsku

Chřest omyjeme, oloupeme, odřízneme konce, rajčata nakrájíme na plátky a přepůlíme, Zottarellu nakrájíme

Kuře po italsku
2.2K
janapozarova
★★★

Kuře po italsku

Rajčata zalijeme horkou vodou a necháme 10 minut odstát, poté nakrájíme na nudličky, kuřecí maso nakrájíme

Bruschetty po italsku
208
redakceTerka

Bruschetty po italsku

Nakrájená rajčata na kolečka zakápneme olejem a opečeme v troubě na gril 230-320°C po obou stranách.