Prémiový obsah
★★★
11.2K čtenářů
1 h 40 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Maso opláchneme, nakrájíme na několik centimetrů velké kostky, cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a orestujeme
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a
Ingredience na marinádu v hrnci svaříme a necháme vychladnout. Pak do marinády vložíme maso a v chladu
Postup přípravy Příprava masa: Slaninu nakrájíme na špalíčky 5 mm silné a 5 cm dlouhé a vložíme do chladničky
Na másle zprudka osmahneme závitky ze všech stran. Směs osolíme a vrátíme závitky zpět.
cuketu podélně nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvilku odležet, pak plátky otřeme papírovou utěrkou
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškraříme. Přidáme klobásy, zelí, sůl a společně dusíme. Plátky masa
Závitky vložíme do zapékací mísy a zalijeme smetanou Zapečené závitky podáváme se zeleninovým salátem nebo