7.1K čtenářů
20 m
Kuchař Berda
Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
Uvařenou zeleninu rozmixujeme, dochutíme a přidáme smetanu
Z pórku použijeme jen světlou část. Nakrájíme ji na kolečka. Na pánvi rozehřejeme máslo a pórek na něm
Pórky očistíme, omyjeme, nakrájíme na válečky dlouhé asi 8 cm a povaříme je v osolené vodě téměř doměkka
Smícháme cottage s lučinou a vymícháme dohladka. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekaný pór. Podáváme
Pórek očistíme, omyjeme a bílou část pórku nakrájíme na kolečka. Dáme na sítko, spaříme horkou vodou
Do tlakového hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu. Přisypeme nakrájené brambory a zeleninu, osolíme,